Beeldbeschrijving

Beelden toegankelijk maken voor blinden en slechtzienden
Wat als je niet kunt zien, maar toch wilt meepraten over Rembrandt, Van Gogh en Vermeer? Als je wilt weten welk modebeeld de straat kleurt? Of hoe Erwin Olaf de koninklijke familie in beeld heeft gebracht? Dedicon maakt de visuele wereld toegankelijk voor mensen met een visuele handicap. Hoe? Met beeldbeschrijvingen van hoogstaande kwaliteit. In braille, audio of in elke andere gewenste leesvorm. Zodat iedereen kan deelnemen aan de hedendaagse beeldcultuur.

De visuele essentie

Beeldbeschrijving. Het lijkt zo eenvoudig. Maar hoe omschrijf je bijvoorbeeld de optische illiusies van M.C. Escher? Of een compositie van Piet Mondriaan? Een goede beeldbeschrijving brengt de visuele essentie van een kunstwerk of beeld over. Dedicon maakt beeldbeschrijvingen van kunstwerken, van actuele foto’s in kranten en tijdschriften en van afbeeldingen in schoolboeken, als onderdeel van didactische aanpassingen van methoden in het basisonderwijs.

Beeldbeschrijvingen voor musea

Beeldbeschrijvingen zijn vooral in combinatie met voelbare tekeningen uitermate geschikt om de compositie van een kunstwerk te verduidelijken. Een goede beeldbeschrijving vraagt kennis en inhoudelijke expertise. Dedicon maakt kwalitatieve beeldbeschrijvingen en geeft advies. Ook geven we praktische trainingen in beeldbeschrijving, zodat uw museummedewerkers zelf in staat zijn de essentie van kunstwerken en van de identiteitsbepalende plekken in uw museum helder over te brengen.


•    Expertise in beeldbeschrijvingen voor kunst en cultuur
•    Praktische trainingen beeldbeschrijving
•    Verrijking van audiotours
 

Meer weten over beeldbeschrijving?

Afbeelding
Portretfoto Dorine in 't Veld

Dorine in 't Veld

Productmanager

Afbeelding
Portretfoto Anne Bottenheft

Anne Bottenheft

Redacteur

Gerelateerde onderwerpen

Afbeelding
kunstwerk van escher
Afbeelding
zelfportret van gogh gedrukt op swellpapier en voorzien vn braille tekst
Afbeelding
twee handen voelen een pagina met een afbeelding van donald duck en tekst in braille

Audiodescriptie

In tegenstelling tot beeldbeschrijvingen die betrekking hebben op stilstaand beeld, gaat het bij audiodescriptie juist om bewegend beeld. Hierbij beschrijft een stem alle visuele elementen die van belang zijn om een goed begrip te krijgen van een film, tv-programma, theatervoorstelling of fragmenten daarvan.