Braille

Informatie tastbaar maken voor blinden en slechtzienden
Hoe zorgt u ervoor dat uw boodschap goed overkomt bij mensen met een visuele handicap? Hoe maakt u een programma, stembiljet of routekaart leesbaar voor blinden en slechtzienden? Oftewel, hoe zorgt u voor toegankelijke informatie? Braille is een noodzaak voor mensen die blind of slechtziend zijn. Braille stelt hen in staat een beeld te vormen van de wereld om hen heen. En daadwerkelijk deel te nemen aan de samenleving.

Meer dan alleen boeken in braille

Dedicon is expert in het maken van braille. Zo produceren wij jaarlijks 4 miljoen pagina’s in braille. Onze collectie boeken in braille bestaat inmiddels uit meer dan 32.000 titels en duizenden school- en studieboeken.

schoolboeken in braille gedrukt

Maar we produceren meer dan alleen boeken in brailleschrift. Denk aan bladmuziek, examens en toetsen, de Donald Duck of scheikundige formules. Of we converteren teksten naar digitale bestanden die gelezen kunnen worden met de brailleleesregel.

Alles kan in braille, van Chinees tot Arabisch. Enkelzijdig, dubbelzijdig. Geen vraag is ons vreemd. Dedicon maakt het mogelijk!

Meer informatie over braille producten?

Afbeelding
Portretfoto Dorine in 't Veld

Dorine in 't Veld

Productmanager

Louis

'Toen Louis Braille bijna twee eeuwen geleden zijn reliëfschrift bedacht, kon hij nog niet weten welke ontwikkelingen zich lang na zijn dood in rap tempo zouden opvolgen. Met zijn originele 6-puntssysteem, bestaande uit rasters van twee keer drie voelbare puntjes, kunnen vierenzestig combinaties gemaakt worden. Genoeg voor een alfabet, speciale combinaties, leestekens en tekens die aangeven dat er bijvoorbeeld een vreemde taal volgt. Een ingenieus systeem dat hij letterlijk tot in de puntjes perfectioneerde. In 1854 wordt het als officieel alfabet geaccepteerd.’ – Bron: Taalunie, april 2017.

Braille producten