Reliëf

Voelbare plattegronden en tekeningen voor blinden
Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden. Beeld speelt steeds meer een prominente rol in onze maatschappij. En in de ene sector meer dan in een andere. Neem nou een busstation, vertrek- of aankomsthal of een museum. Hoe kunnen ook blinden genieten van een mooie kunstcollectie? Zich een beeld vormen van de ruimte waarin ze zich bevinden? Of weten waar bijvoorbeeld het toilet is, het toegangspoortje of het perron?

Tastbare informatie

Dedicon maakt informatie letterlijk tastbaar. Met onze voelbare kaarten, plattegronden en informatieborden kunnen blinde mensen zich oriënteren op de omgeving. Op de tast. Zodat ze in staat zijn zelfstandig te bewegen in onze maatschappij. Maar ook maken we voelbare boekjes en tekeningen die gebruikt kunnen worden in het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan grafieken en structuurformules, topografische kaarten, verkeersborden, letters en cijfers of meer conceptuele begrippen zoals het zonnestelsel of (onderdelen van) het lichaam.

Kortom, Dedicon maakt datgene waarvoor woorden ontoereikend zijn toegankelijk in tastbare vorm. Alledaagse en onalledaagse producten, in kleine en grotere series, in PVC, roestvrijstaal of ander gewenst materiaal. Dedicon maakt het mogelijk!

  • Geavanceerde technieken voor reliëf
  • Combinaties met braille, grootletter en beeld mogelijk (Twin Vision)
  • Toepasbaar op verschillende materialen
  • In kleine of grote oplagen

Reliëf producten

Afbeelding
handen betasten een tekening op swellpapier
Afbeelding
pagina met een afbeelding van een hond die is opgebouwd uit verschillende stukjes vilt

Meer weten over onze reliëf oplossingen?

Afbeelding
Portretfoto Dorine in 't Veld

Dorine in 't Veld

Productmanager