Bibliotheken

Toegankelijke leesvormen voor mensen met een leesbeperking
De bieb is er voor iedereen. Ook voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Ook zij hebben recht op informatie. Gelukkig vindt de overheid dat ook. Daarom zijn er speciaal voor mensen met een leesbeperking passende leesoplossingen. Zo kan iedereen lezen wat hij wil, in een vorm die bij hem past. Van Harry Potter tot Het Achterhuis, van Donald Duck tot Linda. Dedicon maakt dat mogelijk.

Toegankelijke leesvormen en apps

Dedicon ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar boeken, tijdschriften en kranten in de meest toegankelijke  leesvorm. Boeken in braille, gesproken kranten en tijdschriften, gesproken boeken, maar ook voelbare plattegronden. Daarin gaan we ver. Zo ontwikkelen we ook toegankelijke apps voor het afspelen van digitale bestanden.

Passend Lezen

Voor de ontwikkeling en productie van aangepaste lectuur ontvangen we subsidie van de Koninklijke Bibliotheek. Onze passende leesvormen worden via Bibliotheekservice Passend Lezen aangeboden en ook aan leden van de bibliotheek. Want met de juiste leesvormen en de brede boekencollecties zijn bibliotheken boeiend. Ook voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn.
 

Meer weten over boeken, tijdschriften en kranten?

Afbeelding
Portretfoto Koen Krikhaar

Koen Krikhaar

Accountmanager

Afbeelding
Portretfoto Wendy Eldijk

Wendy van Eldijk

Productmanager / Accountmanager

Gerelateerde onderwerpen

Afbeelding
persoon leest een braille boek
Afbeelding
braille pagina met een afbeelding van een hond die is gemaakt van stukjes vilt
Afbeelding
een professioneel mengpaneel met tientallen schuifjes en een microfoon