Musea

Een rijke kunstbeleving voor iedere museumbezoeker
Hoe ziet De Nachtwacht eruit? Hoe zou je de composities van Mondriaan omschrijven? Of wat kenmerkt de sculpturen van Johan Creten? Toegang tot kunst is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral mensen met een visuele beperking lopen - soms letterlijk - tegen flinke barrières aan. De kunst is om iemand die niet kan kijken, toch te raken.

Dedicon maakt kunst toegankelijk

Dedicon werkt samen met toonaangevende musea zoals Museum Boijmans Van Beuningen, Van Gogh Museum en Escher in Het Paleis. Dedicon ‘vertaalt’ kunstwerken naar verschillende leesvormen zoals braille, audio, reliëf, digitaal en applicaties. Want kunst ervaren is meer dan kijken alleen. Kunst beleef je ook door te voelen, te ruiken of via muziek, inbeelding of fysieke beleving. Dedicon maakt kunst toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Zo dragen we bij aan een ‘rijke kunstbeleving’. Voor iedereen. Speciaal voor musea hebben wij een digitaal magazine gemaakt met inspirerende voorbeelden. 

Advies en trainingen

Behalve het produceren van braille, audio, voelbare beelden en vergrotingen, geven we ook advies. Onze adviezen stoppen niet bij de kunstcollectie, maar hebben ook betrekking op het gebouw, restaurant en museumwinkel. We maken digitale informatie toegankelijk, zodat bezoekers met een visuele beperking zich kunnen voorbereiden op een bezoek aan het museum. En we organiseren workshops Beeldbeschrijving voor uw medewerkers, zodat zij de essentie van een kunstwerk kunnen uitleggen. Oftewel, zij leren hoe ze kunst nog beter toegankelijk kunnen maken voor blinden en slechtzienden.

Neem contact op met onze experts voor meer informatie of een advies op maat voor uw museum. We vertellen u graag meer over onze producten en diensten op het gebied van toegankelijke kunst en informatie.

Gerelateerde onderwerpen

Meer weten over toegankelijke kunst?