Onderwijs

Aangepaste schoolboeken voor leerlingen met een leesbeperking
Leren en studeren met een leesbeperking brengt extra hindernissen met zich mee. Bij Dedicon geloven we in gelijke kansen voor iedereen. In opdracht van het ministerie van OCW maken wij aangepaste schoolboeken en leermiddelen. Leer- en werkboeken voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. En ook voor het mbo, hbo, universiteit en beroepsonderwijs is een collectie beschikbaar. Zo wordt passend onderwijs echt mogelijk.

Voor iedere leerling een passende oplossing

Of een leerling nu blind of slechtziend is, voor iedere leerling is er een passende oplossing. Van gesproken boeken (DAISY), bestanden voor dyslexiesoftware tot braille, vergrotingen en voelbare tekeningen. Maar ook bladmuziek. En oefenexamens. Dedicon maakt het mogelijk. De educatieve collectie van Dedicon bestaat uit duizenden aangepaste leer- en werkboeken die via Dedicon Educatief worden geleverd aan scholen en leerlingen met een leesbeperking.

Didactische aanpassingen

Dedicon heeft hoogopgeleide professionals in huis die leermiddelen didactisch kunnen aanpassen. Zo kunnen ook leerlingen met een visuele beperking schoolopdrachten uitvoeren. En in de klas meedoen, net als ieder ander kind. Passend onderwijs hoeft geen beperking uit de weg te gaan.

Meer weten over onze oplossingen voor het onderwijs?

Afbeelding
Portretfoto Inge de Mönnink

Inge de Mönnink

Manager Educatieve Dienstverlening & Strategische Innovatie

Gerelateerde onderwerpen

Afbeelding
kinderen lezen boeken in een klaslokaal
Afbeelding
studenten doen examen
Afbeelding
scheikundige elementen op een bureau