OV

Blinden en slechtzienden zelfstandig laten reizen
Zelfstandig kunnen reizen. Dat willen we allemaal. Echter, voor mensen met een visuele beperking kan het reizen met openbaar vervoer soms een uitdaging zijn. Zo is op bus- en treinstations dikwijls een veelheid aan informatie te vinden. Denk aan informatiezuilen, schermen met reistijden of wegwijzers. Hoe zorgt u ervoor dat blinden en slechtzienden eenvoudig en zelfstandig hun weg kunnen vinden?

Dedicon maakt reisinformatie toegankelijk

Mensen met een visuele beperking hebben behoefte aan eenduidige, toegankelijke reisinformatie. Bijvoorbeeld in de vorm van gesproken of tastbare informatie. Dedicon produceert:

Wij maken reisinformatie voor alle passagiers toegankelijk, voor én tijdens de reis. We brengen complexe gebieden - zoals trein- en busstations - in kaart en produceren praktische middelen. Behalve met de vervoersbedrijven zelf, werken we daartoe vaak samen met gemeenten.

Van advies naar praktische oplossingen

‘Hoe kunnen wij onze reisinformatie toegankelijk maken?’ ‘Hoe maken we onze website met reisinformatie ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden?’ Dedicon produceert niet alleen. We helpen u ook om de huidige situatie te analyseren en geven advies en praktische handvatten, zodat u alle noodzakelijke aanpassingen zelf kunt uitvoeren.

Training toegankelijke informatie

Voor vervoerders verzorgt Dedicon ook incompany trainingen in toegankelijkheid. Tijdens de training gaan we dieper in op het thema Toegankelijkheid en hoe het OV informatie toegankelijk(er) kan maken.

Toegankelijke informatie aan de bron levert vervoersbedrijven voordelen op:

•    Klantgericht door merkbaar minder drempels.
•    Betere bereikbaarheid.
•    Positieve impuls OV-gebruik.
•    Bespaart tijd en geld.
•    Onderdeel MVO-beleid.

Neem contact op met onze experts voor meer informatie of een advies op maat voor uw vraagstuk over openbaar vervoer en toegankelijkheid. We vertellen u graag meer over onze producten en diensten op het gebied van toegankelijke informatie.

Gerelateerde onderwerpen

Afbeelding
tactiele plattegrond van centraal station utrecht
Afbeelding
tactiele plattegrond met stationsnamen, routing en qr codes voor achtergrond informatie
Afbeelding
een traditionele telefoon met draaischijf