Uitgeverijen

Toegankelijke publicaties voor iedereen
Als uitgever brengt u prachtige boeken, kranten, tijdschriften en andere publicaties uit. Online en in print. Echter, drie op de tien mensen in Nederland hebben een leesbeperking. Een grote groep die u niet wilt missen. Hoe bereikt u deze mensen? Oftewel, hoe zorgt u ervoor dat iedereen toegang heeft tot uw publicaties?

Dedicon maakt informatie toegankelijk

De een leest liever een geprint magazine thuis op de bank. De ander luistert liever een spannende roman in trein of bus. En weer een ander heeft vanwege dyslexie aangepaste studieboeken in digitale vorm nodig. Dedicon maakt informatie toegankelijk voor iedereen. Veel uitgevers zijn we hiermee al van dienst. Wij weten als geen ander hoe we alternatieve leesvormen kunnen ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan:

Advies en trainingen

‘Hoe kunnen wij als uitgeverij onze publicaties voor iedereen toegankelijk maken? En volgens de laatste eisen en richtlijnen?’ Onze hoogopgeleide adviseurs helpen u om de huidige situatie te analyseren en geven advies en praktische handvatten. En voor uitgevers die zich meer willen verdiepen in het thema Toegankelijkheid verzorgt Dedicon ook incompany trainingen. Tijdens de training gaan we dieper in op toegankelijkheid en hoe u als uitgeverij informatie toegankelijk(er) kunt maken. Na de training kunnen managers, ontwikkelaars, redacteuren en schrijvers direct aan de slag.

Toegankelijke informatie aan de bron levert uitgevers voordelen op:

  • Merkbaar minder drempels.
  • Bespaart tijd en geld.
  • Groter bereik.
  • Onderdeel MVO-beleid.

Inclusief publiceren

Bij Dedicon vinden we ook dat informatie in de bron al toegankelijk moet zijn. Daarom helpen we uitgevers met praktische tips. Op het platform inclusief publiceren delen wij kennis en staat meer over toegankelijk publiceren aan de bron. Op het platform staan praktische tips en informatie om zelf te starten en content te controleren op toegankelijkheid.

Neem contact op met onze experts voor meer informatie of een advies op maat voor uw uitgeverij. We vertellen u graag meer over onze producten en diensten op het gebied van toegankelijke informatie.

Meer informatie over toegankelijkheid voor uw uitgeverij?

Afbeelding
Portretfoto Hans Beerens

Hans Beerens

Manager Toegankelijkheid

Gerelateerde onderwerpen

Afbeelding
opengeslagen boekje 'maak open'.
Afbeelding
zaal gevuld met cursisten en een groot screen met daarop een presentatie
Afbeelding
een book en een e-reader