Anneke Wijtvliet

Anneke wil mensen verbinden door middel van taal, ook al zijn de woorden soms lastig te vinden. Een uitdaging; maar dat is ook wat haar werk zo leuk maakt. Taal. Daar is Anneke dagelijks mee bezig. Haar passie, noemen ze dat ook wel.

Ze buigt zich met name over het vraagstuk hoe mensen die een taalbeperking hebben, zoals dyslexie of een visuele beperking, zelfstandig toegang kunnen krijgen tot taal. Het is zo’n krachtig middel dat taal een groot gat in het dagelijks leven veroorzaakt als het niet meer toegankelijk is. 

Inmiddels werkt ze sinds 2016 bij Dedicon met veel plezier. Ze richt zich steeds meer op het verspreiden van onze kennis over aangepaste leesvormen via Goede Kennis en bijvoorbeeld webinars. Heb je haar daar al eens gezien? Daarnaast voert ze klantonderzoeken uit om te kijken hoe de huidige producten verbeterd kunnen worden. Dat vindt ze erg belangrijk: zo kunnen we ervoor zorgen dat producten meer aansluiten bij de wensen van de gebruikers.

De producten waar Anneke zich het meest mee bezighoudt, zijn audioproducten (denk aan school-, studieboeken, kranten en tijdschriften, algemene lectuur en de redactiebladen) en dyslexiebestanden. Twee belangrijke producten van Dedicon die door een groot deel van de doelgroep gebruikt worden. Daarom ook extra leuk en interessant om mee bezig te zijn, aldus Anneke!